Worteltaart met roomkaastopping
Ingrediënten
lichtbruine suiker
zonnebloemolie
eieren
sinaasappel
zelfrijzende bloem
kaneel / koekkruiden
nootmuskaat
baking soda
wortelen
walnoten
roomkaas
poedersuiker
citroensap
Bereiding
Klop 175 gram lichtbruine suiker met 150 ml zonnebloemolie tot de suiker volledig opgenomen is. Voeg al kloppend 3 eieren, 1 eetlepel appelsienzeste, 1 eetlepel appelsiensap, 175 gram zelfrijzende bloem, 2 theelepels kaneel of koekkruiden, een snuif zout en nootmuskaat en 1 theelepel baking soda toe. Rasp 200 gram wortelen en hak 100 gram walnoten fijn. Spatel ze onder het beslag en doe dit in een ingevette bakvorm. Je kan ook rozijnen toevoegen. Zet de worteltaart 25 minuten in de oven op 180°, of tot een breinaald er droog uitkomt.
Laat de taart afkoelen terwijl je de frosting maakt. Meng een potje roomkaas met een scheutje sinaasappel- of citroensap en zoveel bloemsuiker tot het zoet genoeg is voor jou. Smeer de volledig afgekoelde worteltaart in met het roomkaasmengsel en laat verder opstijven in de koelkast. Je kan de taart verder decoreren met kaneelsuiker en partjes sinaasappel.