Frisse citroencake

Ingrediënten

  • bloem

  • bakpoeder

  • roomboter

  • witte suiker

  • eieren

  • volle kwark

  • citroen (sap + zeste)

  • poedersuiker

  • lemon curd

  • roomkaas

  • eetbare bloemen

Bereiding

Klop 200 gram zachte roomboter met 280 gram witte suiker. Voeg een voor een 4 eieren toe, daarna 250 gram zelfrijzende bloem, de zeste van een citroen, een snuif zout en 250 gram Griekse yoghurt. Giet het beslag in een ingevet cakeblik en zet een klein uurtje in een voorverwarmde oven van 160° of tot een breinaald er droog uitkomt. Laat cake zeker niet te lang bakken, want dan droogt hij uit.

Meng het sap van de citroen met 50 gram poedersuiker. Prik met een satéstokjes gaatjes in de cake, en giet de siroop over de cake. Snij overlangs in 2, smeer beide helften in met een laag lemon curd (homemade of kant-en-klaar gekocht). Leg de helften terug op elkaar en versier de bovenkant van de cake met een laagje frisse roomkaas, citroenzeste, citroenmelisse en eetbare bloemen.

Previous
Previous

Glazuurkoekjes

Next
Next

Chocoladecakejes met noten