Couscous met gerookte kip, granaatappel en avocado

Ingrediënten

  • amandelen

  • pecannoten

  • verse koriander

  • verse munt

  • couscous

  • gerookte kipfilet

  • olijfolie

  • komkommer

  • rode ui

  • granaatappel

  • avocado

  • citroensap

  • roomboter

  • ras-el-hanout kruiden

  • rucola

Bereiding

Rooster de amandelen en pecannoten kort in een droge pan en hak ze in stukjes. Hak de verse koriander en munt grof. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking en bak de reepjes gerookte kipfilet in wat olijfolie. Kuis ondertussen de komkommer en de rode ui en snij in stukjes. Snij de granaatappel in 2 en dompel hem onder in een kom met water. Haal de pitjes er onder water uit, ze zinken naar de bodem terwijl de witte velletjes naar boven zullen drijven. Giet af door een zeef en zet opzij. Haal het vruchtvlees uit de avocado, snij in plakjes en besprenkel met citroensap.

Meng een klontje boter onder de gekookte couscous en roer los met een vork. Breng op smaak met ras-el-hanout kruiden. Meng met de komkommer, rode ui, granaatappelpitjes, koriander en munt. Leg op elk bord wat rucola, schep de couscous erover en werk af met de kip, avocado en gehakte noten.

Tip

Ook lekker in glaasjes als hapje.

Previous
Previous

Halloumi-kikkererwten burgers

Next
Next

Kip en kikkererwten in kruidige tomatensaus