Couscous met gerookte kip, granaatappel en avocado
Ingrediënten
amandelen
pecannoten
verse koriander
verse munt
couscous
gerookte kipfilet
olijfolie
komkommer
rode ui
granaatappel
avocado
citroensap
roomboter
ras-el-hanout kruiden
rucola
Bereiding
Rooster de amandelen en pecannoten kort in een droge pan en hak ze in stukjes. Hak de verse koriander en munt grof. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking en bak de reepjes gerookte kipfilet in wat olijfolie. Kuis ondertussen de komkommer en de rode ui en snij in stukjes. Snij de granaatappel in 2 en dompel hem onder in een kom met water. Haal de pitjes er onder water uit, ze zinken naar de bodem terwijl de witte velletjes naar boven zullen drijven. Giet af door een zeef en zet opzij. Haal het vruchtvlees uit de avocado, snij in plakjes en besprenkel met citroensap.
Meng een klontje boter onder de gekookte couscous en roer los met een vork. Breng op smaak met ras-el-hanout kruiden. Meng met de komkommer, rode ui, granaatappelpitjes, koriander en munt. Leg op elk bord wat rucola, schep de couscous erover en werk af met de kip, avocado en gehakte noten.
Tip
Ook lekker in glaasjes als hapje.