Kip en kikkererwten in kruidige tomatensaus
Ingrediënten
kip (bouten of dijen)
look
rode ui
paprika
gevogeltefond
tomatenvlees (blik)
kikkererwten
rozemarijn
oregano
peterselie
basilicum
rode peper of harissa
Bereiding
Braad in een pot met dikke bodem de gekruide stukken kip in wat olie. Voeg gesnipperde look en rode ui toe, maar laat niet kleuren. Was de paprika en snij in reepjes. Voeg toe aan de kip, roerbak alles enkele minuten en giet er gevogeltefond en tomatenvlees uit blik bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje indikken. Giet de kikkererwten af en doe ze bij de saus, laat kort meesudderen. Breng de saus op smaak met flink wat verse kruiden zoals rozemarijn, oregano, peterselie, basilicum, ... Liefhebbers voegen ook wat rode peper of harissa/tabasco toe. Serveer met brood, pasta of rijst.
Variatie
Je kan ook champignonschijfjes of andere groenten toevoegen.