Kip en kikkererwten in kruidige tomatensaus

Ingrediënten

  • kip (bouten of dijen)

  • look

  • rode ui

  • paprika

  • gevogeltefond

  • tomatenvlees (blik)

  • kikkererwten

  • rozemarijn

  • oregano

  • peterselie

  • basilicum

  • rode peper of harissa

Bereiding

Braad in een pot met dikke bodem de gekruide stukken kip in wat olie. Voeg gesnipperde look en rode ui toe, maar laat niet kleuren. Was de paprika en snij in reepjes. Voeg toe aan de kip, roerbak alles enkele minuten en giet er gevogeltefond en tomatenvlees uit blik bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje indikken. Giet de kikkererwten af en doe ze bij de saus, laat kort meesudderen. Breng de saus op smaak met flink wat verse kruiden zoals rozemarijn, oregano, peterselie, basilicum, ... Liefhebbers voegen ook wat rode peper of harissa/tabasco toe. Serveer met brood, pasta of rijst.

Variatie

Je kan ook champignonschijfjes of andere groenten toevoegen.

Previous
Previous

Couscous met gerookte kip, granaatappel en avocado

Next
Next

Tagliatelle met pepersteak en geroosterde kerstomaten