Fruittaartjes met mascarpone en witte chocolade
Ingrediënten
bloem
poedersuiker
roomboter
ei
witte chocolade
mascarpone
frambozenconfituur
vers fruit naar keuze
Bereiding
Meng 250 gram gezeefde bloem met 125 gram poedersuiker en een snuifje zout en wrijf er 125 gram roomboter onder. Kneed er een losgeklopt eitje onder tot je een homogene deegbal hebt. Rol het deeg in wat folie en een uur in de koelkast.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak, steek er ringen uit en bekleed er ingevette taartvormpjes mee. Druk goed aan in de randjes en snij de overtollige stukjes deeg weg. Overschotjes deeg kun je gebruiken voor zandkoekjes!
Leg een vel bakpapier of zilverpapier op de taartbodems en giet er bakbonen of ongekookte rijst boven. Bak de taartbodems blind in een voorverwarmde oven van 180°. Reken op zo’n 20 minuten, tot de bodem goudbruin gebakken is (even spieken). Verwijder het bakpapier met de droge vulling, haal de bodems voorzichtig uit de vorm en laat ze afkoelen terwijl je de vulling maakt.
Hak 100 gram witte chocolade van goede kwaliteit fijn en smelt het in de microgolfoven. Zet het potje er telkens 20 seconden in en roer tussendoor, tot alle chocolade gesmolten is. Meng met 250 gram mascarpone en zet in de koelkast tot gebruik. Lepel wat frambozenconfituur in elke bodem en spuit het mascarponemengsel erboven. Beleg met rood fruit, of eender welk fruit je lekker vindt.