Gefrituurde visbeignets
Ingrediënten
stevige witte vis
citroensap
blond bier
bloem
zout
olie
verse peterselie
citroen
ketchup
sambal
mayonaise
wasabi
Bereiding
Wrijf de visfilets in met citroensap, laat 10 minuten staan en dep ze dan goed droog met keukenpapier. Knip in stukken en kruid met peper.
Maak het beslag terwijl je de frietketel laat voorverwarmen op 180°. Heb je geen frietketel, dan kan je ook frituren in een flinke bodem olie in een pan, maar wees voorzichtig voor spattende olie. Meng voor het beslag 2 dl blond bier met 175 gram gezeefde bloem, een kleine eetlepel zout en 3 eetlepels olie.
Wentel de stukjes vis in het beslag met behulp van 2 vorken en laat het overtollige beslag er even van druipen boven de kom alvorens ze in het vet te leggen. Draai halverwege even om tot beide kanten goudbruin zijn, en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de visbeignets met verse peterselie, partjes citroen, een fris slaatje en 2 pittige dipsausjes:
ketchup gemengd met sambal
mayonaise gemengd met wasabi