Gegrilde kip met slaatje, peperkoekcroutons en bessen
Ingrediënten
kipfilet
pijnboompitten
peperkoek
komkommer
appels
citroensap
sla
brood
olie
frambozenazijn
mosterd
honing
Bereiding
Klop de kipfilets plat of snij in fijne reepjes. Kruid naar smaak en bak ze in een grillpan.
Rooster de pijnboompitten en bak de in dobbelsteentjes gesneden peperkoek krokant.
Was de komkommer en de appels en snij in plakjes. Besprenkel de appels met citroensap tegen het verkleuren. Schik de sla, de groentjes en het fruit op de borden en leg de kip erbij. Bestrooi met de pijnboompitten en de peperkoekkrokantjes.
Serveer met brood en een dressing geklopt van 2 lepels olie, 1 lepel frambozenazijn, 1 lepeltje mosterd, 1 lepel honing, 2 lepels water en peper en zout.