Lasagne bolognese

Ingrediënten

  • look

  • ui

  • olijfolie

  • wortel

  • rode paprika

  • Provençaalse kruiden

  • tomatenpuree

  • passata

  • tomatenvlees (blik)

  • suiker

  • gehakt

  • pancetta

  • roomboter

  • bloem

  • melk

  • mascarpone

  • lasagneblaadjes

  • geraspte mozzarella

Bereiding

Maak een lekkere bolognesesaus, bijvoorbeeld deze:

Schil en snij de look en ui fijn. Stoof ze in wat olijfolie in een pot met dikke bodem, maar op een laag vuurtje, zodat ze niet beginnen kleuren. Snij ook de wortel en rode paprika in heel kleine blokjes en voeg ze toe. Bestrooi met provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum & oregano). Als de groenten even geroerbakt zijn, doe je tomatenpuree, passata en tomatenvlees uit blik bij de groentjes. Neutraliseer de zuurheid van de tomaten met een snuifje suiker. Bak in een aparte pan het gehakt rul, schuif het wat opzij en bak daar de pancetta (in blokjes of fijne reepjes) mee. Breng het vlees op smaak met peper en zout, en voeg zonder braadvet toe aan de saus. Laat alles 2 à 3 uur sudderen op een laag vuurtje, en proef of er voldoende smaak in je saus zit, kruid zo nodig bij.

Smelt 50 gram boter in een steelpan, doe er 50 gram bloem blij en roer tot het kookt. Dan haal de je pan van het vuur en roer er beetje bij beetje een halve liter melk door. Zet de pan terug op het vuur en laat al roerend wat indikken. Voeg een half potje mascarpone toe, kruid met peper en zout en zet even aan de kant.

Neem een rechthoekige ovenschaal en vul met laagjes: een laagje gehaktsaus, een laagje witte saus, een laagje lasagneblaadjes etc. Eindig met een laag saus en de geraspte mozzarella. Zet een half uur in de oven op 170 à 180° tot de kaas mooi goudbruin kleurt.

Previous
Previous

Gefrituurde visbeignets

Next
Next

Scampi in look