Zoete tajine met kip en amandelen

Ingrediënten

  • kipfilet

  • kurkuma

  • komijn

  • gember

  • koriander

  • cayennepeper

  • olie

  • boter

  • ui

  • look

  • gevogeltefond

  • wortel

  • zoete aardappel

  • amandelen

  • honing

  • kaneel

  • rozijnen

  • verse koriander

  • couscous / brood

Bereiding

Wrijf de duiven- of kipfilets (je kunt ook boutjes gebruiken) in met een mengeling van kurkuma, komijn, gember, koriander, zout & cayennepeper en braad ze kort aan in wat olie en boter. Fruit een gesnipperde ui en wat look even mee en voeg dan gevogeltefond of groentebouillon toe. Als het kookt, doe je de schijfjes wortel en blokjes zoete aardappel bij in de pot. Laat een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje tot de groenten beetgaar zijn.

Rooster ondertussen de amandelen in een pan zonder vetstof. Voeg wat vloeibare honing, kaneel en een handje rozijnen toe aan het stoofpotje, laat nog kort even verder stoven en kruid verder naar smaak.

Werk af met de geroosterde amandelen en verse koriander en serveer met brood of couscous.

Previous
Previous

Kalfsblanquette

Next
Next

Gegrilde kip met slaatje, peperkoekcroutons en bessen