Gemarineerde ribbetjes

Ingrediënten

  • ui

  • olie

  • ketchup

  • mosterd

  • honing

  • tijm

  • rozemarijn

  • lookpoeder

  • paprikapoeder

  • bruine suiker

  • ribben

Bereiding

Bak een gesnipperde ajuin in wat olie zonder te laten kleuren. Blus met wat water en voeg volgende ingrediënten toe (hoeveelheden naar eigen smaak te kiezen): ketchup, mosterd, honing, peper, zout, tijm, rozemarijn, lookpoeder, paprikapoeder en bruine suiker.

Leg de ribben in een afsluitbare doos, en giet de marinade erbij. Laat een nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken volledig in het vlees kunnen trekken.

Bak de ribbetjes de volgende dag 30 à 50 minuten in de oven op 200°, afhankelijk van de dikte van het vlees en je eigen voorkeur. Draai de ribben halfweg de baktijd even om en giet er nog wat marinade over. Je kan ze in de zomer uiteraard ook op de barbecue bakken.

Previous
Previous

Toad in the hole

Next
Next

Frans stoofvlees (boeuf bourguignon)