Toad in the hole

Ingrediënten

  • worstjes van goede kwaliteit

  • boter

  • bloem

  • melk

  • ei

  • rozemarijn

  • tijm

  • ui

  • bloem

  • bruine suiker

  • rundsfond

  • appels

  • calvados

  • vanillesuiker

  • kaneel

Bereiding

Het Engelse toad-in-the-hole is typische stevige winterkost van de andere kant van het kanaal. Gebruik worsten van een goede kwaliteit voor het beste resultaat.

Verwarm de oven voor op 220°. Bak de worstjes kort aan alle kanten in wat reuzel of boter. Kruid met peper en zout. Haal de worstjes uit de pan en doe ze in een ingevette ovenschotel of bakblik. Er moet voldoende ruimte zijn om de worstjes naast elkaar te leggen. Zet de schotel in de oven terwijl je het beslag maakt.

Mix 90 gram bloem, 150 ml melk en een ei tot een glad beslag. Dit is voldoende voor twee à drie personen. Breng het beslag op smaak met rozemarijn, tijm, peper en zout. Giet het beslag in de hete ovenschaal tussen de worstjes en zet de schotel terug 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin ziet.

Maak ondertussen de uienjus en de appelmoes. Smelt wat boter in de pan van de worstjes, en bak een gesnipperde ui glazig. Bestrooi met een beetje bloem en wat bruine suiker. Blus met een bokaaltje rundsfond. Laat de saus rustig inkoken en breng op smaak met peper en zout.

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Smelt wat boter in een steelpannetje en voeg de appeltjes toe. Blus met een scheutje calvados en een lepel water. Bestrooi met vanillesuiker en kaneel, en laat op een zacht vuurtje staan tot de appeltjes zo zacht zijn dat je ze tot moes kunt prakken.

Previous
Previous

Varkenshaas met sinaasappelsaus en geroosterde amandelen

Next
Next

Gemarineerde ribbetjes