Gepofte zoete aardappel met feta en courgette
Ingrediënten
zoete aardappel
olijfolie
gele en groene courgette
feta
kerstomaatjes
za’atar
verse tuinkruiden
Bereiding
Was de zoete aardappel en prik enkele gaatjes in de schil. Wrijf de aardappel(s) in met olijfolie, leg in een ovenschaal en zet een uurtje in de oven op 180-200° tot ze gaar zijn.
Snij ondertussen de courgette in fijne plakjes en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Leg de courgetteschijfjes rond de aardappel. Het mooiste effect krijg je door een gele en een groene courgette af te wisselen. Snij de zoete aardappel open en vul met verkruimelde feta en halve kerstomaatjes. Zet de schotel nog enkele minuten terug in de oven, tot de courgette licht geroosterd is. Bestrooi met za’atar en verse tuinkruiden en serveer met een fris slaatje.