Geroosterde pompoensoep

Ingrediënten

  • flespompoen (butternut)

  • ui

  • look

  • honing

  • rozemarijn en/of tijm

  • fond of bouillon

  • witte wijn

  • sinaasappelsap

  • room

Bereiding

De pompoen roosteren zorgt voor een extra smaakvolle soep!

Snij de flespompoen in stukken en verwijder de pitjes. Deze soort hoeft je niet te schillen, lekker gemakkelijk. Schil en snij een ui en een teentje look ook in grote stukken. Doe deze samen met de pompoenblokjes in een licht ingevet bakblik en besprenkel met wat vloeibare honing. Kruid met peper en zout en steek er enkele takjes rozemarijn of tijm bij. Rooster de pompoen in de oven op 200° in een klein uurtje gaar waarbij je alles af en toe omschept.

Verwarm een bokaal fond en leng aan met wat water. Voeg de geroosterde groenten toe en mix de soep fijn. Voeg een scheutje witte wijn, sinaasappelsap en room toe en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.


Tip

Deze herfstsoep smaakt heerlijk bij toastjes met een plakje geitenkaas op die je eventjes onder de gril legt.

Previous
Previous

Spicy wortelsoep met appel

Next
Next

Winters soepje met zoete aardappel, boterraap en bloemkoolroosjes