Granola met chocolade en kokos

Ingrediënten

  • havermout

  • walnoten

  • amandelen

  • kokosrasp

  • cacaopoeder puur

  • vanillesuiker

  • golden syrup

  • kokosolie

Bereiding

Meng in een kom 150 gram droge havermoutvlokken met 30 gram gehakte walnoten, 30 gram gehakte amandelen, 4 eetlepels kokosrasp, 3 eetlepels ongezoet cacaopoeder, een zakje vanillesuiker, een snuif zeezout, 5 eetlepels golden syrup (of een andere karamelsiroop of honing) en 4 eetlepels kokosolie. Spreid het mengsel goed uit op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Zet de bakplaat 15 minuten in de oven op 160° en schep halverwege de baktijd het mengsel goed om. Hou goed in de gaten dat de granola niet verbrandt, draai je oven anders wat lager of haal het er vroeger uit. Laat afkoelen en doe de muesli in een bokaal zodat hij krokant blijft. 

Lekker met Griekse of vanilleyoghurt en rood fruit.

Previous
Previous

Chocoladecroissants

Next
Next

Zachte appelkoekjes