Zachte appelkoekjes
Ingrediënten
roomboter
lichtbruine suiker
vanillesuiker
ei
bloem
havermoutvlokken
baking soda of bakpoeder
kaneel
appel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Klop 120 gram roomboter zacht met 185 gram lichtbruine suiker en een zakje vanillesuiker. Voeg 1 ei toe. Meng 200 gram bloem met 40 gram havermout, een halve theelepel zout, een halve theelepel baking soda en een halve theelepel kaneel. Voeg toe aan het botermengsel en kneed tot een egale bal. Schil een appel, haal het klokhuis eruit en snij in piepkleine blokjes. Kneed de appelblokjes onder het deeg.
Lepel het deeg in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende plaats tussen elk hoopje, want de koekjes zetten uit. Zet de koekjes 8 à 10 minuten in de oven op 180°. Laat ze kort afkoelen op de bakplaat tot de koekjes stevig genoeg zijn om te verplaatsen, en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster.