Indische butter chicken

Ingrediënten

  • olie

  • look

  • gemalen koriander

  • komijn

  • kurkuma

  • paprikapoeder

  • gember

  • kaneel

  • suiker

  • kipfilets

  • boter

  • ui

  • gevogeltefond

  • tomaten in blik

  • diepvrieserwten

  • kokosroom

Bereiding

Maak een gladde pasta door volgende ingrediënten (verhoudingen zoals steeds naar eigen smaak) fijn te mixen met een beetje water en olie: look, koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder, gember, kaneel, snuifje suiker, peper en zout. Wie van pittig houdt kan ook nog een rood of groen pepertje toevoegen; houd je niet van een bepaalde smaak, dan kan je dat kruid er gerust uitlaten.

Snij de kipfilets in iets dunnere stukken. Verhit wat olie en boter in een pot met dikke bodem en braad de kippenhaasjes aan beide zijden kort goudbruin, het vlees moet nog niet gaar zijn. Kruid met peper en zout en haal uit de pot. Doe een nieuwe klont boter in de pot en bak de gesnipperde ui glazig. Voeg een of meerdere lepels van de kruidenpasta toe en roer goed. Blus met wat gevogeltefond en voeg een blikje tomatenstukjes en wat diepvrieserwten toe. Breng alles zachtjes aan de kook en doe de kip terug bij in de pot. Laat zo nog een kwartiertje sudderen tot het vlees gaar is. Meng er voor het serveren wat yoghurt en/of kokosroom door, en serveer met rijst en naan. 

Zoals alle kruidige gerechten, smaakt dit stoofpotje nog beter na een nachtje trekken. Laat zich ook perfect invriezen! 

Previous
Previous

Pompoenquiche met feta en kippengehakt

Next
Next

Duif met ras el hanout, pastinaakcrème en geroosterde oerwortelen