Kalfsblanquette
Ingrediënten
kalfsvlees
bloem
kalfsfond
salie
wortel
champignons
boter
look
citroensap
erwten
augurk / zilverui / kappertjes
room
verse peterselie
rijst / aardappelen / brood
Bereiding
Stoof een uitje, voeg de stukjes kalf toe en laat het vlees even aanbakken. Strooi er wat bloem over en voeg een bokaal kalfsfond toe, kruid met salie, peper & zout en laat zachtjes gaar pruttelen.
Schil de wortelen, snij in plakjes en voeg toe aan het vlees. Bak de schijfjes champignons in wat boter met een lookteentje op een hoog vuur en blus met wat citroensap. Voeg de champignons samen met wat diepvrieserwtjes toe aan de blanquette.
Als de groenten beetgaar zijn, breng je de blanquette verder op smaak. Voeg eventueel wat stukjes augurk, zilveruitjes of kappertjes toe, dit zorgt voor een frisse toets. Roer wat room door de saus en laat deze inkoken tot de gewenste dikte. Werk af met verse peterselie en serveer met rijst, aardappelen of brood.