Kalkoenrolletjes met amandelen en abrikozen

Ingrediënten

  • kalkoenfilet

  • abrikozenconfituur

  • amandelschilfers

  • boter

  • bouillon

  • sinaasappelsap

Bereiding

Neem platte sneetjes kalkoen, klop ze eventueel nog wat platter door ze te bedekken met plastic folie en er met een koekenpan op te slaan. Smeer het vlees in met abrikozenconfituur en bestrooi met geroosterde amandelschilfers. Rol ze stevig op en steek vast met een prikker. Bestrooi de rolletjes met gevogeltekruiden of kruid met peper en zout. Bak de rolletjes rondom aan in bruisende boter, en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bak de kalkoenrolletjes gaar in 15 à 20 minuten op 200°.

Maak ondertussen een sausje door het braadvocht aan te lengen met wat kippenbouillon en een scheutje fruitsap, en dit te laten inkoken. Breng op smaak met vlokjes koude boter en kruiden, voeg eventueel wat room toe.

Previous
Previous

Bolognesesaus (ragu)

Next
Next

Kalfsblanquette