Tagliatelle met pepersteak en geroosterde kerstomaten
Ingrediënten
biefstuk
zwarte peperkorrels
kerstomaatjes
olijfolie
honing
oregano
rozemarijn
look
tagliatelle
veldsla
rucola
basilicum
Parmezaanse kaas
Bereiding
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen, snij in kleinere stukken en rol de zijkanten in geplette zwarte peperkorrels.
Verwarm de oven voor op 200°. Was de kerstomaatjes, leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, honing, zout en peper. Steek er enkele takjes oregano en rozemarijn tussen en zet het bakblik 10 à 20 minuten in de oven tot de tomaatjes gepoft zijn. Heb je meer tijd, laat ze dan op een lagere temperatuur langer roosteren, zo wordt de smaak nog intenser. Liefhebbers laten ook een teentje knoflook mee roosteren, dat je nadien kan pletten en onder de pasta mengt.
Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water. Bak de pepersteaks in een grilpan. Giet de pasta af en meng met de geroosterde tomaatjes en hun bakvocht, een extra scheut goede olijfolie, veldsla, gescheurde rucola en verse basilicum. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi voor het serveren met geschaafde parmezaanse kaas.