Kip Stroganoff

Ingrediënten

  • kip

  • paprikapoeder

  • olie

  • boter

  • ui

  • look

  • paprika

  • champignons

  • wodka

  • mosterd

  • tomatenpuree

  • Griekse yoghurt of room

  • peterselie

Bereiding

Snijd de kip in niet te kleine stukken, kruid met paprikapoeder, peper en zout en bak ze in wat olie en boter op een hoog vuur rondom aan. Laat de kip nog even verder garen op een zachter vuurtje terwijl je de groenten wast en snijdt.

Haal de kip uit de pan en stoof de ui en de look in het overgebleven bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe. Blus met een glaasje wodka.

Maak een mengsel van mosterd, tomatenpuree en Griekse yoghurt en roer dit onder de groenten. Voeg de kip terug toe en laat alles nog even sudderen. Kruid met peterselie en serveer met brood, rijst of aardappelen in de schil.

De yoghurt kan je ook vervangen door gewone of zure room.

Previous
Previous

Frans stoofvlees (boeuf bourguignon)

Next
Next

Zoetzuur varkensvlees