Kip Stroganoff
Ingrediënten
kip
paprikapoeder
olie
boter
ui
look
paprika
champignons
wodka
mosterd
tomatenpuree
Griekse yoghurt of room
peterselie
Bereiding
Snijd de kip in niet te kleine stukken, kruid met paprikapoeder, peper en zout en bak ze in wat olie en boter op een hoog vuur rondom aan. Laat de kip nog even verder garen op een zachter vuurtje terwijl je de groenten wast en snijdt.
Haal de kip uit de pan en stoof de ui en de look in het overgebleven bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe. Blus met een glaasje wodka.
Maak een mengsel van mosterd, tomatenpuree en Griekse yoghurt en roer dit onder de groenten. Voeg de kip terug toe en laat alles nog even sudderen. Kruid met peterselie en serveer met brood, rijst of aardappelen in de schil.
De yoghurt kan je ook vervangen door gewone of zure room.