Zoetzuur varkensvlees

Ingrediënten

  • mals varkensvlees

  • bloem

  • vijfkruidenpoeder

  • gember

  • olie

  • ui

  • rode paprika

  • ananas + sap (blik)

  • wijnazijn

  • tomatenpuree

  • bouillon

  • rijst

Bereiding

Snij het varkensvlees in hapklare stukjes en wentel ze in een mengsel van bloem, vijfkruidenpoeder en gember. Verhit goed wat olie in een wokpan en bak de stukjes goudbruin. Haal ze uit de pan. Voeg een gesnipperde ui, blokjes rode paprika en blokjes ananas toe.

Blus met het ananassap, een scheutje wijnazijn en meng er een lepel tomatenpuree onder. Leng aan met wat water, voeg een half bouillonblokje toe en laat op een zacht vuurtje wat indikken. Voeg het vlees terug toe. Breng de saus indien nodig verder op smaak met peper, zout en suiker en serveer met rijst.

Previous
Previous

Kip Stroganoff

Next
Next

Pastitio