Knolseldersoep met prei en appel

Ingrediënten

  • boter

  • ui

  • look

  • prei

  • bouillon

  • aardappel

  • appel

  • knolselder

  • melk

  • peterselie

  • bieslook

  • lente-ui

Bereiding

Stoof in een klontje boter de gesnipperde ui, look en fijngesneden prei zacht. Voeg bouillon toe tot de groenten volledig onder staan en breng aan de kook. Schil een aardappel en een appel, en snij in partjes. Schil de knolselder en snij in blokjes. Voeg alles toe aan de pot, en laat op een zacht vuurtje gaar koken.

Mix de soep fijn, en voeg eventueel een scheutje melk toe als ze te dik is. Breng op smaak met peper, zout, peterselie, bieslook en gesnipperde lente-ui.

Variatie

Ook lekker met geraspte cheddar en krokant gebakken reepjes spek als garnering.

Previous
Previous

Zuiderse vissoep

Next
Next

Spicy wortelsoep met appel