Kruidige gehaktsatés

Ingrediënten

  • ui

  • look

  • za’atar

  • komijn

  • koriander

  • peterselie

  • paprikapoeder

  • rundergehakt

  • bloem

  • ei

  • salade

Bereiding

Pel een kleine ajuin en een teentje look. Snij in stukken, doe ze in de keukenmachine en mix samen met de kruiden tot een pasta. Neem een theelepel van elk: za’atar, komijn, koriander, peterselie en paprikapoeder. Voeg ook nog een snuif peper en zout toe. Doe 500 gram rundergehakt (je kan ook lamsgehakt gebruiken), een eetlepel bloem en een eitje bij de kruiden en mix tot een egaal mengsel.

Maak je handen nat en vorm langwerpige klompjes van het gehakt. Rijg ze aan spiesen, dit gaat soms gemakkelijker als je de worstjes even terug koud hebt gezet. Bak de satés aan alle zijden bruin in wat olie en hou ze warm in de oven, waar ze nog wat verder kunnen garen. Ook ideaal om op de BBQ te leggen! Serveer met een fris slaatje, bijvoorbeeld met spinazie, komkommer en granaatappelpitjes.

Previous
Previous

Vis met een amandelkruidenkorstje

Next
Next

Mexicaanse gevulde paprika's