Mexicaanse gevulde paprika's

Ingrediënten

  • rode ui

  • look

  • olie

  • gehakt

  • paprikapoeder

  • oregano

  • chili

  • komijn

  • koriander

  • zwarte bonen (blik)

  • tomatensaus

  • tomaat

  • puntpaprika’s

  • cheddar

  • mozzarella

  • nachochips

  • verse koriander

Bereiding

Snij een rode ui en een teentje look fijn. Stoof ze aan in wat olie. Voeg het gehakt toe, prak het tijdens het bakken met een vork tot rul gehakt en breng op smaak met Mexicaanse kruiden (of een mengeling van paprikapoeder, oregano, chili, peper, zout, komijn en koriander). Voeg een blikje zwarte bonen, enkele lepels tomatensaus en blokjes tomaat toe.

Snij de puntpaprika’s overlangs door en haal de zaadlijsten eruit. Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschotel en vul met het gehaktmengsel. Bestrooi met geraspte kaas (een mix van cheddar & mozzarella geeft het lekkerste resultaat) en een handje geplette nachochips. Zet de paprika’s 20 minuten in de oven op 180° of tot de kaas goudbruin gesmolten is.

Bestrooi met verse koriander en serveer met een frisse salade, de overschot van de Mexicaanse salsasaus, guacamole en nachochips.

Previous
Previous

Kruidige gehaktsatés

Next
Next

Salade Lyonnaise