Vis met een amandelkruidenkorstje

Ingrediënten

  • panko (broodkruim)

  • olijfolie

  • citroensap

  • amandelschilfers

  • za’atar

  • peterselie

  • groene harissa

  • witte stevige vis

  • komkommer

  • gele courgette

  • broccoli

  • kurkuma

  • verse jonge spinazie

  • rucola

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen op 200° en bereid ondertussen het korstje van de vis. Meng hiervoor 6 eetlepels panko (of vers broodkruim) met 1 eetlepel olijfolie, een scheut citroensap, 1 eetlepel amandelschilfers, 1 theelepel za'atar, 1 theelepel peterselie en 1 theelepel groene harissa (een pasta van onder meer koriander en groene chilipeper). Dit is voldoende voor 2 grote visfilets. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en lepel het mengsel erover. Duw lichtjes aan. Zet de vis een kwartier in de oven tot hij gaar is.

Snij de komkommer en de gele courgette in plakjes en de broccoli in roosjes. Rooster de courgette en de broccoli in een beetje olijfolie en kruid met kurkuma en zeezout. Schik de verse spinazie, rucola, komkommer, courgette en broccoli op een bord. Besprenkel de salade met wat olie en azijn of een mieriksworteldressing en leg er de vis bovenop.

Previous
Previous

Gevulde zoete aardappel met paprika en pistachenoten

Next
Next

Kruidige gehaktsatés