Scampi in look

Ingrediënten

  • scampi

  • roomboter

  • look

  • sjalot

  • citroensap of witte wijn

  • verse peterselie

  • stokbrood

Bereiding

Wellicht de simpelste manier om scampi te bereiden, maar daarom niet minder lekker. Je kunt het als voorgerechtje (zestal scampi p.p.) of als hoofdgerecht (tiental scampi p.p.) serveren.

Verhit wat olie in de pan, voeg een klontje roomboter toe en bak hierin de gepelde en gekuiste scampi. Kruid met peper en zout en voeg de geperste look en een fijngesneden sjalotje toe. Draai het vuur lager zodat de look niet verbrandt en bak de scampi niet te lang, anders worden ze taai.

Blus de scampi met een scheutje citroensap of witte wijn. Bestrooi met verse peterselie vlak voor het serveren. Lekker met stokbrood om te soppen en een fris slaatje.

Tip

Wil je het nog gemakkelijker? Dan kan je de scampi in kant-en-klare lookboter of kruidenboter bakken.

Previous
Previous

Lasagne bolognese

Next
Next

Couscoussalade met feta en taugé