Met basilicum gevulde kip in rauwe ham
Ingrediënten
verse basilicum
pijnboompitten
look
grana padano kaas
olijfolie
kipfilet
rauwe ham
roomboter
gevogeltefond
room
witte wijn
kappertjes
Bereiding
Doe een handje verse basilicum, wat pijnboompitjes, een klein teentje look, een lepel grana padano kaas en een scheutje olijfolie in een vijzel. Plet en wrijf tot een dikke pesto.
Snij de kipfilet in en klap hem open. Vul de kipfilet met de pesto, klap terug dicht en wikkel er een plak gerookte of rauwe ham rond. Bak de filet aan beide zijden aan in wat boter en laat vervolgens verder garen in de oven op 180° terwijl je de saus maakt. Blus de pan met wat gevogeltefond. Laat dit voor de helft inkoken en voeg een scheut room en witte wijn toe. Bind de saus door er klontjes roomboter onder te kloppen. Doe de kappertjes vlak voor het serveren bij de saus en serveer met de kip.
Lekker met knolselderpuree of pasta en een salade.