Salade Lyonnaise

Ingrediënten

  • spekblokjes

  • oud brood

  • look

  • eieren

  • jonge verse spinazie

  • veldsla

  • tomaat

  • verse peterselie

  • mosterddressing

  • geraspte kaas

Bereiding

Bak de spekblokjes krokant, schep ze uit de pan en hou ze warm in de oven. Snij het oude brood in dobbelsteentjes en bak samen met een gekneusd teentje look krokant in het overgebleven spekvet.

Bak in een andere pan per persoon een spiegeleitje en kruid met peper en zout (je kan de eitjes ook pocheren als je dat lekkerder vindt). Schik de verse spinazie, veldsla en de plakjes tomaat op de borden. Strooi de spekjes en de croutons over de salade en leg het ei erbovenop.

Bestrooi met verse peterselie en serveer met een mosterddressing en eventueel ook nog wat geraspte kaas.

Previous
Previous

Mexicaanse gevulde paprika's

Next
Next

Broodjes met gegrilde kip, nectarines en feta