Nasi goreng

Ingrediënten

  • rijst

  • ei

  • olie

  • ui

  • komijn

  • kurkuma

  • look

  • hamblokjes

  • erwten (diepvries)

  • wortel

  • sojasaus

  • lenteui

  • sambal

  • kroepoek

Bereiding

Kook 100 gram rijst per persoon in gezouten water, giet af en laat volledig afkoelen (liefst zelfs een dag op voorhand). Roer tijdens het afkoelen af en toe door met een vork, zodat de rijst niet gaat plakken.

Doe een scheut zonnebloemolie, een stukje gember, een teentje knoflook, ui, komijn, kurkuma, karwij en een klein beetje trassi in de blender. Mix kort en bak dit mengsel enkele minuten in de pan. Doe een extra scheut sesamolie in de pan en voeg fijngesneden bacon, ham en/of kleine blokjes kipfilet toe. Als het vlees krokant of gaar is voeg je de rijst, erwten en zeer fijn gesneden wortel toe. Schep alles goed onder elkaar en laat de rijst even goed heet meebakken.

Breng op smaak met sojasaus en ketjap manis, en serveer met gesnipperde lente-ui, sambal, een spiegelei en kroepoek.

Variatie

Snij op het einde wat kimchi (Koreaanse gefermenteerde groenten) fijn en meng dit onder de rijst.

Je kan ook reepjes omelet toevoegen in plaats van een spiegelei.

Previous
Previous

Pasta pomodori e rucola

Next
Next

Bolognesesaus (ragu)