Pastasalade met tonijn, vadouvan kikkererwten, tuinkruiden en zeekraalmayonaise

Ingrediënten

  • pasta

  • (zeekraal)mayonaise

  • eieren

  • kikkererwten (blik)

  • vadouvan kruiden

  • komkommer

  • kerstomaten

  • tonijn in eigen nat (blik)

  • pistachenoten

  • kappertjes

  • peterselie

  • lente-ui

  • Indische kers

Bereiding

Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en meng met wat zeekraalmayonaise. Laat verder afkoelen terwijl je de andere ingrediënten klaar zet.

Kook per persoon een eitje. Giet de kikkererwten af en bak ze knapperig in een scheutje olie. Breng op smaak met zeezout en vadouvan kruiden. Snij de komkommer in schijfjes en de kerstomaatjes doormidden. Giet tonijn uit blik (in eigen nat) af.

Meng de afgekoelde pasta met de krokante kikkererwten, de komkommer en de stukjes tonijn. Bestrooi met gehakte pistachenoten, kappertjes en verse smaakmakers uit de tuin zoals peterselie, lente-ui en Indische kers. Snij de eitjes midden door en leg ze bovenop de pastasalade.

Previous
Previous

Pasta met champignons, mozzarella, mascarpone en krokant broodkruim

Next
Next

Tomatensoep