Pastasalade met tonijn, vadouvan kikkererwten, tuinkruiden en zeekraalmayonaise
Ingrediënten
pasta
(zeekraal)mayonaise
eieren
kikkererwten (blik)
vadouvan kruiden
komkommer
kerstomaten
tonijn in eigen nat (blik)
pistachenoten
kappertjes
peterselie
lente-ui
Indische kers
Bereiding
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en meng met wat zeekraalmayonaise. Laat verder afkoelen terwijl je de andere ingrediënten klaar zet.
Kook per persoon een eitje. Giet de kikkererwten af en bak ze knapperig in een scheutje olie. Breng op smaak met zeezout en vadouvan kruiden. Snij de komkommer in schijfjes en de kerstomaatjes doormidden. Giet tonijn uit blik (in eigen nat) af.
Meng de afgekoelde pasta met de krokante kikkererwten, de komkommer en de stukjes tonijn. Bestrooi met gehakte pistachenoten, kappertjes en verse smaakmakers uit de tuin zoals peterselie, lente-ui en Indische kers. Snij de eitjes midden door en leg ze bovenop de pastasalade.