Pompoenkroketjes
Ingrediënten
flespompoen (butternut)
bouillon
rozemarijn
rode ui
bloem
paneermeel of panko
ei
geraspte harde kaas (pecorino of grana padano)
Bereiding
Schil een flespompoen en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Kook de pompoenblokjes gaar in wat bouillon met rozemarijn en giet af. Plet de pompoen tot een smeuïge puree en kruid met peper en zout. Snipper de rode ui zeer fijn. Bak glazig in een beetje boter en voeg de pompoenpuree toe. Bak deze mee tot het vocht volledig verdampt is.
Laat de puree afkoelen terwijl je drie borden klaar zet: één met bloem, één met paneermeel of panko en één met losgeklopt eiwit. Meng de puree met een eidooier, wat geraspte grana padano kaas en enkele lepels bloem zodat je een stevig (maar plakkerig) mengsel krijgt. Bestuif je handen met wat bloem en vorm burgertjes van de pompoenpuree. Rol ze achtereenvolgens in de bloem, het eiwit en het paneermeel. Bak of frituur de kroketjes tot ze mooi goudbruin zien en serveer ze heet.
Lekker bij een slaatje of een stukje wild.
De andere hapjes die je op de foto ziet zijn pompoenpannenkoekjes met feta en kaassigaartjes.