Quiche met gerookte kip, spekjes en geitenkaas
Ingrediënten
roomboter
bloem
paprika
courgette
aubergine
spekjes
gerookte kip
look
ui
geitenkaas
eieren
room
Bereiding
Snij 90 gram boter in blokjes bij 180 gram bloem en doe er een snuifje zout bij. Wrijf alles tot kruimels en voeg dan een beetje water toe tot je een soepele bal krijgt die niet te kleverig of te droog is. Leg het deeg in de koelkast tot gebruik.
Was de paprika, courgette en aubergine en snij in blokjes. Bak de spekjes en de gerookte kip in één pan, en de groenten samen met wat look en ajuin in een andere. Voeg wanneer de groenten beetgaar zijn alles samen, breng het geheel op smaak met peper & zout.
Rol het deeg dun uit en leg deze in een bakvorm. Prik erin met een vork. Vul met het kipmengsel en schik er de plakjes geitenkaas op. Klop 4 à 5 eieren los met een goede scheut room en giet deze voorzichtig over de vulling. Zet de quiche 30 à 40 minuten in de oven op 190° tot de vulling gestold is en het deeg een mooi kleurtje heeft. Laat even afkoelen en haal uit de vorm. Quiche is zowel koud als warm erg smakelijk!