Thaise kippensoep

Ingrediënten

  • lente-ui

  • gember

  • look

  • kurkuma

  • citroengras

  • gevogeltefond

  • kipfilet

  • noedels

  • paprika

  • prei

  • Chinese witte kool

  • champignons

  • taugé (sojascheuten)

  • kokosmelk

  • limoensap

  • vissaus

  • verse koriander

  • Thaise basilicum

Bereiding

Stoof de lente-ui, een fijngesneden stukje gember en een geperst teentje look in wat olie. Laat wat kurkuma en citroengras (kan beide in poedervorm) meebakken en blus met gevogeltefond. Breng aan de kook.

Snij de kippenhaasjes in kleine stukjes en voeg ze samen met de noedels toe aan de soep. Was en snij de paprika, prei en Chinese kool fijn. Doe ze bij de kip en de noedels.

Wok ondertussen de champignonschijfjes kort in een scheutje olie en voeg samen met de taugé (sojascheuten) toe aan de soep. Als de groenten beetgaar zijn, werk je de soep af met kokosmelk, een scheutje limoensap en vissaus.

Serveer met verse koriander en Thaise basilicum.

Tip

Liefhebbers van pittig voegen tijdens het koken ook een fijngesneden rood pepertje toe.

Previous
Previous

Champignonsoep

Next
Next

Seldersoep