Thaise kippensoep
Ingrediënten
lente-ui
gember
look
kurkuma
citroengras
gevogeltefond
kipfilet
noedels
paprika
prei
Chinese witte kool
champignons
taugé (sojascheuten)
kokosmelk
limoensap
vissaus
verse koriander
Thaise basilicum
Bereiding
Stoof de lente-ui, een fijngesneden stukje gember en een geperst teentje look in wat olie. Laat wat kurkuma en citroengras (kan beide in poedervorm) meebakken en blus met gevogeltefond. Breng aan de kook.
Snij de kippenhaasjes in kleine stukjes en voeg ze samen met de noedels toe aan de soep. Was en snij de paprika, prei en Chinese kool fijn. Doe ze bij de kip en de noedels.
Wok ondertussen de champignonschijfjes kort in een scheutje olie en voeg samen met de taugé (sojascheuten) toe aan de soep. Als de groenten beetgaar zijn, werk je de soep af met kokosmelk, een scheutje limoensap en vissaus.
Serveer met verse koriander en Thaise basilicum.
Tip
Liefhebbers van pittig voegen tijdens het koken ook een fijngesneden rood pepertje toe.