Varkenshaas met sinaasappelsaus en geroosterde amandelen
Ingrediënten
sinaasappels
amandelen
varkenshaas
gemalen koriander
paprikapoeder
olie
bouillon
roomboter
honing
verse peterselie
Bereiding
Pers één sinaasappel uit, pel de andere en snij in blokjes. Rooster de amandelen in een pan of de oven.
Wrijf de varkenshaas in met gemalen koriander, paprikapoeder, zout en cayennepeper. Bak in wat olie aan alle kanten goed aan. Laat de varkenshaasjes verder garen in de oven terwijl je de saus maakt. Blus de vleespan met het sinaasappelsap en evenveel water, voeg een half bouillonblokje en de appelsienpartjes toe en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met vlokjes roomboter, honing, peper en zout en bind ze lichtjes.
Laat het vlees even rusten en snij in dikke plakken. Serveer met de sinaasappelsaus en de gehakte amandelen, verse peterselie, aardappelen of rijst en een groene salade.