Varkenshaas met spekkorstje

Ingrediënten

  • varkenshaas

  • boter of olie

  • ontbijtspek

  • rozemarijn

  • honing

  • bouillon

  • room

Bereiding

Snij de varkenshaas in nootjes van 4-5 cm, en bak aan alle zijden even aan in wat boter of olie. Kruid met peper en zout. Schik ze in een ovenschaal, leg op elk stukje vlees een geplooid dun sneetje spek en bestrooi met rozemarijn en vloeibare honing. Zet 15 à 20 minuten in de oven op 200°, tot het vlees gaar is maar nog een beetje roze ziet.

Maak ondertussen de saus: giet een scheut water in de pan met aanbakresten, verkruimel er een half blokje vleesbouillon bij en laat op een hoog vuur inkoken. Blus met wat room en laat op een laag vuur verder indikken. Voeg op het einde de sappen van het vlees uit de ovenschotel toe voor meer smaak.

Serveer het varkenshaasje met een fris slaatje of gekookte groene groenten en gebakken aardappelen.

Previous
Previous

Krokante honingkip

Next
Next

Varkenshaas met sinaasappelsaus en geroosterde amandelen